loading...
loading...

Ehtiyatlı OLUN! Bu Qidaları Qətiyyən Soyuducuda Saxlamaq OLMAZ!

loading...

 

Aile.fenomen.az saytı məlumat verir ki,


Bəzən elə hallar olur ki, insanlar lazımsız olduğu halda bir sıra qida və məhsulları soyuducuya yerləşdirirlər.Halbuki, bu qidalar soyuducusuz daha yaxşı qalma şansına sahibdirlər.

Britaniyalı mütəxəssislər bu mövzuda araşdırmalar keçiriblər.Beləliklə, bu məhsullardan bir neçəsinin adını da sizinlə paylaşırıq :


Çörək
Məsələn, insanlar arasında elə bir fikir mövcuddur ki, çörək alındığı gün və 1 - 2 gün sonraya kimi yeyilməzsə, onu mütləq halda soyuducuya qoymaq lazımdır.Lakin, bu doğru deyil.Çörəyi otaq temperaturunda, ya dəsmal bir torbacıqda yaxud da kağız bir paketdə saxlamaq lazımdır.Unutmayın ki, soyuducuda qalarkən çörək digər məhsulların uçucu iyini və təsirlərini özünə hopdurur.


Qəhvə
Qəhvə də soyuducuda saxlanılmamalı olan məhsullar içərisindədir.Çünki, belə bir şəraitdə qaldığı zaman qəhvə yalnız öz faydalı xüsusiyyət və keyfiyyətlərini itirir.


Pomidor
Uzun müddət soyuducuda qaldığı zaman öz faydalı xüsusiyyətlərini itirən məhsullardan biri də pomidordur.Yaxşı olar ki, bu tərəvəzi qaranlıq və örtülü bir yerdə saxlayasınız.


Zeytun yağı
Soyuducuda lazımsız olduğu halda saxlanılan məhsullardan biri də zeytun yağıdır.Zeytun yağı da belə bir şəraitdə qaldığı zaman keyfiyyətlərini itirən məhsullardandır.Bu yağı saxlamaq üçün ən ideal yer şkafın içərisidir.

 

loading...
Oxşar xəbərlər