loading...
loading...

Tərəvəzləri Çiy Yeyərkən Əslində Orqanizmə Necə Ziyan Vurduğunuzu Bilirdinizmi?!

loading...

Tərəvəzləri Çiy Yeyərkən Əslində Orqanizmə Necə Ziyan Vurduğunuzu Bilirdinizmi?!

Aile.fenomen.az saytı məlumat verir ki, 

Uzun müddət bundan öncəki zamanlardan belə hesab olunub ki, tərəvəz bişmiş halı ilə müqayisədə çiy vəziyyətdə yeyildiyi zaman orqanizm üçün daha faydalı olur.Lakin, ABŞ - da aparılan bir sıra araşdırmalardan sonra belə məlum olub ki, sən demə çiy məhsullar bağırsaq mikroflorasına mənfi təsir göstərir.

Araşdırma zamanı insanların mədə bağırsaq traktı həm tamamilə çiy formada tərəvəz yedikdən əvvəl və sonrasını analiz ediblər.Nəticədə məlum olub ki, belə formada tərəvəz yeyərkən insanlar bağırsaq mikroflorasını korlayırlar.Lakin, qeyd etmək lazımdır ki, heç bir digər mənfi fəsadlardan, məsələn zəhərlənmə kimi hallardan söhbət gedə bilməz.

Məhz bu alınan nəticəyə əsaslanaraq yaxşı olar ki, gündəlik qida rasionunuza tərəvəzləri bir qədər suda yaxud da buxarda bişirilmiş tərəvəzləri əlavə edəsiniz.Belə etdiyiniz zaman orqanizminiz tərəvəzlərdən bol fayda götürmüş olacaq.

loading...
Oxşar xəbərlər