KURRDAK - Məşhur Qırğız Yeməyi
loading...
Aile.fenomen.az saytı məlumat verir ki,
Kurrdak - qırğızca qızardılmış ətdir.
Lazım olan məhsullar :
1 quzunun əti
800 qr əridilmiş yağ
500 qr soğan
sarımsaq
duz və istiot
Qazana yağı əlavə edib əridirik və quzunu orta tikələrə bölərək qazana qoyuruq.Daha sonra yeməyin duz və ədvalarını əlavə edin.Ət 15 dəqiqə ocaqda qızarıldıqdan sonra üzərinə soğan və sarımsağı əlavə edib 30 dəqiqə müddətinə zəif ocağa qoyun.Bişdikdən sora yeməyə göyərti də əlavə edə bilərsiniz.
Bəziləri kurrdakı hazırlayarkən yeməyə kartof da əlavə edirlər.Lakin, qırğız qurmanları bunu yeməyə qarşı kobud səhv kimi qəbul edirlər.İnsanlar üçün isə bu fərdi zövq seçimidir.
NUŞ OLSUN !
loading...