Bəzi ƏT Növləri Xərçəng Xəstəliyinin Yaranma Səbəbidir!

loading...

Bəzi ƏT Növləri Xərçəng Xəstəliyinin Yaranma Səbəbidir!

 
 
Aile.fenomen.az saytı məlumat verir ki,

Əgər siz də əti bişirərkən onu həddindən çox yüksək istidə yaxud da ocaqda bişirirsinizsə, deməli,təhlükə çox da uzaqda deyil.

Tədqiqat aparan ekspertlər belə nəticəyə gəliblər ki, düzgün emal edilməmiş yaxud da bişirilməmiş qırmızı ət pisniyyətli xəstəliklərin yaranmasının başlıca səbəblərindəndir.

Xüsusilə də qril yaxud da qazanda bişirilmiş ət daha təhlükəlidir.

Lakin , əlbəttə ki, bu fikirlərdən qorxub öz qida rasionunuzdan tamamilə əti xaric etməyiniz də doğru deyil.Sadəcə onu yeyərkən az miqdarda yeməli və bişirilmə dərəcəsinə xüsusi diqqət edilməlidir.Onu hazırlama qaydasını da dəyişmək lazımdır.

Beynəlxalq göstəricilərə nəzər salsaq görərik ki, hər il təxminən 34 000 xərçəngdən əziyyət çəkən şəxslər məhz belə problemləri qurbanı olmuşlar.Beləbədbin statistikadan sonra alimlər insanlara sağlam həyat tərzi keçirməyi, sağlam qidalamağı, fiziki aktivliyin kifayət qədər olmasını məsləhət görürlər.


loading...
Oxşar xəbərlər