Fındıq və Badam XƏRÇƏNGDƏN QORUYUR!
loading...
Aile.fenomen.az saytı məlumat verir ki,
ABŞ mütəxəssisləri onkoloji xəstəliklərin profilaktikası yolunda bir neçə yol tapıblar.Belə məlum olub ki, xərçəng xəstəliyinin inkişafının qarşısını mütəmadi şəkildə kiçik porsiyalarla qoz fındıq qəbulu ilə etmək mümkündür.
Yelsk universitetinin ekspertləri bir qrup tədqiqatlar keçiriblər ki, hansının ki, nəticəsi kifayət qədər gözlənilməz olub.Məsələn, belə müəyyən olunub ki, yoğun bağırsaq xərçəngindən əziyyət çəkən insanlar gündəlik qida rasionuna bir neçə çərəz əlavə edərlərsə, daha az zamanda bu xəstəlikdən ölürlər.Ən faydalı çərəzlər siyahısına fındıq, badam və əlbəttə ki, qoz aiddir.Lazımi effekti əldə etmək üçün isə bu çərəzlərdən az miqdarda ( 1 - 2 ədəd ) yemək lazımdır.
Çərəzlərin bu qədər faydalı olmasının səbəbi isə onların tərkibindəki mikroelementlərin zənginliyidir.Eyni zamanda, onu da qeyd etmək lazımdır ki, bu çərəzlər nəinki xərçəng xəstəliyi, o cümlədən şəkərli diabet xəstəliyinin də yaranmasının qarşısını alır.
loading...