Böyrəklərdə Daş Yaradan 5 MƏHSUL
loading...
Aile.fenomen.az saytı xəbər verir ki, Amerikalı mütəxəssislər bildirirlər ki, bu istiqamətdə ən təhlükəli məhsul - milyardlarla insanların hər gün içdikləri qəhvədir.
Təəssüf ki, günü - gündən bu məhsuldan istifadə edənlərin sayı artdıqca böyrəklərdə daş problemi şikayətləri də artır. Mütəxəssislərin bildirdiklərinə görə, qəhvə böyrəklərin fəaliyyətini normadan artıq sürətləndirir ki, bunun da nəticəsində fəaliyyət pozğunluqları meydana gəlir.
Ikinci yerdə isə qırmızı ət gəlir. Buna görə də bu ətdən minimum şəkildə istifadə etmək lazımdır.Yaxşı olar ki, onu ağ ətlə, məsələn toyuq əti ilə əvəz edəsiniz.
Üçüncü yerdə isə duz gəlir.Duz böyrəklərdə olan suyu saxlayır və yığır, nəticədə də olan çöküntülərdən daşlaşma yaranır.Nəticədə də böyrəklərdə daşlar əmələ gəlir.
Dördüncü yerdə isə çaydır.
Beşinci yerdə isə qazlı içkilərdir. Mütəxəssislə durmadan xəbərdarlıq edirlər ki, qazlı içkilər bütün orqanizm, eləcə də böyrəklər üçün böyük təhlükədir.
loading...