loading...
loading...

Qızartma Yeməklər Üçün Qətiyyən Bu Yağdan İstifadə Etmək Olmaz!

loading...

Qızartma Yeməklər Üçün Qətiyyən Bu Yağdan İstifadə Etmək Olmaz!

Qızartma Yeməklər Üçün Qətiyyən Bu Yağdan İstifadə Etmək Olmaz!

Aile.fenomen.az saytı məlumat verir ki,

Bu mövzuda həkim qastroenteroloqlar və dietoloqlar hər zaman insanları daha diqqətli olmağa çağırıblar.
Məlumdur ki, mütəxəssislər yeməyi bişirərkən yağdan az istifadə etməyə yaxud da buxar, suda bişirməyə çağırırlar.Yeməyi qızartdığımız zaman ( xüsusilə də mənşəyi bilinməyən yağlarla ) o orqanizmə verdiyi öz faydasını 
itirir və orqanizmdə olan sağlam toxumaları məhv edir.

Qızartma yeməklərində kərə yağından istifadə etməyin.Araşdırmalar zamanı məlum olub ki, kərə yağından qızartma yeməklərində istifadə etdiyimiz zaman onun tərkibi ziyana doğru tamamilə dəyişir və nəticədə xərçəng xəstəliyi yaranır.

Bu yağ 70 dərəcəyə kimi qızdığı zaman onda sərbəst radikallar ayrılmağa başlayır.Belə olan halda da belə tərkibli qidalar uzun müddət mənimsənildiyi zaman orqanizmdə onkoloji xəstəliklər baş qaldırmağa başlayır.

Təzə formada (və bişirilməmiş ) kərə yağı təhlükəsiz hessb olunur, lakin xolesterinlə bağlı problemi olan şəxslər bu mövzuda da diqqətli olmalıdırlar.

loading...
Oxşar xəbərlər