Nə Üçün Hamilə Qadınlar ƏT Yeməlidirlər ?

loading...

 

Qadınlar

Aile.fenomen.az saytı məlumat verir ki,


Bəzi hamilə xanımlar hamiləlik dövründə daha az qırmızı ət yeməyə başlayırlar və düşünürlər ki, bu onlar üçün də, körpələri üçün də daha yaxşıdır.Lakin aparılan tədqiqatlara görə belə müəyyən edilib ki, bu elə də düzgün fikir deyil.


Belə müəyyən edilib ki, hamiləlik dövründə az ət yeyən qadınların uşaqları böyüdükləri zaman siqaretdən və psixoaktiv maddələrdən daha tez - tez istifadə etdikləri müəyyən edilib.


Tədqiqat zamanı sübut olunub ki, ətdən az istifadə edən qadınların körpələrinin orqanizmində B12 vitaminin çatışmazlığı yaranır və bu da onların psixoaktiv maddələrə meyilli olmalarına yola açır.Belə bir riskin qarşısını almaq üçün isə alimlər tövsiyə edir ki, ya tərkibində B12 vitamini ilə bol olan qidalar qəbul edilməli, ya da B12 vitamin qida əlavələri qəbul edilməlidir.


Norveç universitetlərindən birində aparılan müşahidələr zamanı isə sübut olunub ki, orqanizmi B12 vitamini çatışmazlığından əziyyət çəkən qadınların əksəriyyəti vaxtından erkən doğun edirlər.Bədənin ümumi kütləsinə isə bu vitaminin çatışmazlığı təsir göstərmir.

 

loading...
Oxşar xəbərlər